ActYourWay

ACT your way is een training geschikt voor jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 15 tot 25 jaar die zijn vastgelopen in hun ontwikkeling en/of te maken hebben met psychische klachten.

ACT your way is gebaseerd op Acceptance en Commitment Therapie (ACT). Met behulp van deze methodiek leren jongeren hoe zij kunnen omgaan met obstakels die zij tegenkomen in het dagelijks leven. Voorbeelden zijn lastige gedachten, lastige gevoelens, stress en nieuwe, uitdagende situaties. Daarnaast ontdekken deze jongeren hoe zij hun eigen leven kunnen vormgeven op een manier die zijn zelf als waardevol beschouwen, zoals het doen van activiteiten die echt bij hen passen en waar zij energie van krijgen. De jongeren verkrijgen handvatten om te ontdekken wat zij willen en kunnen doen, ongeacht de lastige gevoelens en gedachten die zij ervaren.

De training bestaat uit ongeveer 12 wekelijkse bijeenkomsten. ACT your way kan zowel individueel, als in groepsverband worden gevolgd.

Tijdens de trainingsmomenten gaan jongeren oefeningen maken, zichzelf ‘trainen’ in het richten van aandacht, filmpjes bekijken en eigen opgedane ervaringen bijhouden met betrekking tot het uitproberen van nieuwe activiteiten en acties.