Hondenangst

Kinderen kunnen erg bang zijn voor honden. Deze hondenangst kan zo groot zijn dat kinderen niet meer op straat durven te komen of buiten durven te spelen. Ze durven niet meer met vriendjes of vriendinnetjes af te spreken. De angst voor honden beheerst hun leven. Kinderen kunnen op deze manier in een sociaal isolement raken. Wij kunnen deze kinderen helpen om van deze hondenangst af te komen.

Op een speelse manier laten wij de kinderen kennis maken met een hond. Ieder kind is anders, daarom begeleiden we ieder kind op een passende manier. In deze begeleiding nemen we het hele gezin mee, zodat het kind zich volledig gesteund en begrepen voelt.

Kinderen leren de signalen die een hond afgeeft te begrijpen en leren hoe ze hun eigen gedrag en reacties kunnen aanpassen aan een hond. Ze leren wat wel en niet kan en mag bij een hond en hoe ze om moeten gaan met honden die ze niet kennen. Op die manier leren kinderen hoe ze moeten reageren als ze een hond tegenkomen.

Wij hebben middels deze training al meerdere kinderen van hun hondenangst afgeholpen en het is altijd leuk om te zien hoe kinderen, die ooit zo bang waren, dikke vriendjes worden met de honden. Zowel de kinderen als de honden beleven veel plezier aan deze cursus.