Cursus: wat je zegt ben je zelf.

In gesprek met pubers, een training voor volwassenen

Pubers, ze zijn brutaal, eigenwijs, luisteren niet en willen altijd het laatste woord hebben…Pubers worden vaak niet door ons begrepen en dat is heel gek, want we zijn zelf allemaal puber geweest. Iedereen die zich verdiept in de puber zal erachter komen dat ze eigenlijk superleuk zijn. Ze zijn eerlijk, direct en oprecht, maar ook zij begrijpen ons vaak niet. Eigenlijk spreken pubers en volwassen gewoon een andere taal. Iedereen die ooit een taalcursus heeft gevolgd weet dat een taal goed te leren is door echt te oefenen met die taal. Zo werkt het ook in de communicatie met pubers.

Daarom hebben wij de training voor volwassenen “Wat je zegt bij jezelf, in gesprek met pubers” ontwikkeld. In deze training krijg je inzicht in het puberbrein. Niet alleen vanuit wetenschappelijk oogpunt, ook vanuit de puber zelf.

U leert hoe u communiceert en hoe uw communicatiestijl overkomt bij pubers. We kijken in deze training naar je eigen communicatiestijl, hoe kom je over, wat werkt en wat werkt niet? We leren je geen communicatietechnieken, maar we laten je zien hoe jij overkomt bij de puber en hoe je anders en effectiever kunt communiceren met je puber. Hoe je kunt omgaan met weerstanden en hoe je escalatie kunt voorkomen.

Onze training is gebaseerd op het ervaren, het oefenen van feedback. Middels realistische oefensituaties leert u van en met elkaar, maar ook door, van en met de pubers. U leert dat communiceren met een puber niet zo ingewikkeld is als het lijkt, als u maar eenzelfde taal spreekt.
Wat je zegt ben jezelf, in gesprek met de puber…een training voor volwassenen die niet alleen heel leerzaam is, maar vooral ook erg leuk.

Noot: deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met ons Kidsteam.

Cursus Ouderpower

In opdracht van oudervereniging Balans Nederland verzorgt Kids4ward de Balans Ouderpowercursus. Dit is een cursus voor ouders van pubers met diagnose zoals ADHD, DCD, ODD of Autisme. Vaak zijn dit kinderen waarbij de ontwikkeling stagneert of minder soepel verloopt. In zes cursusavonden gaan de deelnemers met elkaar na waarom hun pubers zich gedragen zoals ze zich gedragen en hoe we daar als ouders mee kunnen omgaan.
De BalansOuderpower sterkt ouders net alleen als ouder, maar ook als mens. Ouders krijgen meer grip krijgt op het gezinsleven. En leren hoe ze leren hoe ze hun kind kunnen ondersteunen op hun weg naar de toekomst. Bij interesse in kunt u contact met ons opnemen. De website zal ook aangeven wanneer de eerstvolgende cursus start in Regio Twente/Achterhoek.

Cursus Ouders4ever

In opdracht van oudervereniging Balans Nederland heeft Kids4ward de Ouders4ever-training ontwikkeld. Deze training hebben we niet alleen ontwikkeld, maar we verzorgen hem ook voor de regio Twente en Achterhoek.

De cursus is bedoeld voor ouders van jongeren die inmiddels de puberteit achter de rug hebben en van wie de jongere de leeftijd van 18 jaar of ouder heeft. BalansOuders4ever-cursus is een vervolg op de cursus BalansOuderpower en telt 5 cursusavonden.

Zodra er meer bekend is over de trainingsdata, zal dat vermeld worden op onze site. De trainingen worden gegeven binnen Regio Twente. De cursus BalansOuders4ever is opgebouwd uit 5 verschillende modules.