Cursussen voor kinderen

Kids4ward biedt twee cursussen voor kinderen.

Veilig omgaan met honden

Leer kinderen om te gaan met de lichaamstaal van honden. Zo voorkom je hondenbeten.

Juppie we krijgen een Puppy

Leer kinderen op een verantwoorde manier omgaan met puppies

Veilig omgaan met honden

In Nederland zijn ongeveer 1,9 miljoen honden. Honden zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Toch is regelmatig in de kranten te lezen dat er weer ernstige bijtincidenten zijn geweest. Jaarlijst worden ongeveer 150.000 mensen gebeten door honden.*

De meeste slachtoffers van deze beten zijn kinderen. Kinderen vinden het vaak leuk om naar honden toe te gaan om ze te aaien, of rennen juist weg omdat ze bang zijn voor honden. Als kinderen beter zouden weten hoe ze de lichaamstaal van een hond zouden kunnen lezen zou dat veel hondenbeten voorkomen.
De training “hondenbeten voorkomen” kan zowel particulier als voor basisschoolklassen worden gegeven. In deze training leren kinderen in drie lessen hondentaal te interpreteren, angsten voor honden te overwinnen en leren ze dat honden vooral erg leuk kunnen zijn, mits er op de juiste manier mee wordt omgegaan.

De training wordt op een speelse manier aangeboden. We maken gebruik van een inspirerende powerpoint presentaties, leuke filmpjes en opdrachten. Uiteraard komen de honden ook gelijk de eerste les al mee, zodat we ook gelijk met ontdekken en oefenen kunnen beginnen.
Aan het eind van deze cursus krijgen de kinderen een certificaat en kunnen ze, als ze willen, met de hond(en) op de foto.

Deze cursus is speciaal bedoeld voor de basisschool en kan op drie niveaus worden aangeboden. (Onderbouw groep 1 t/m 3, middenbouw groep 4 t/m 6, bovenbouw klas 7 en 8)

* Bron: LICG

Juppie we krijgen een Puppy!

De komst van een hond in een gezin heeft vaak meer impact dan men denkt. De cursus ‘Juppie we krijgen een puppie!’ is speciaal voor gezinnen met kinderen. De kinderen leren in deze cursus hoe ze op een verantwoorde manier omgaan met hun nieuwe vriend in huis. Ze leren waarom een hond op een bepaalde manier reageert, wat verantwoorde spelletjes zijn om met de hond te doen, wanneer de hond met rust gelaten moet worden, etc.. De komst van een pup moet vooral leuk zijn en niet uitdraaien op een teleurstelling. Door deze cursus zorgen we ervoor dat het hele gezin is goed voorbereid op de komst van de pup.

Uiteraard kan deze cursus ook gebruikt worden als er een volwassen hond in het gezin komt. De cursus bestaat uit 2 a 3 lessen, afhankelijk van uw wensen, en is aangepast aan de leeftijd van de kinderen in het gezin.