Faalangsttraining

Morgen heb je proefwerk…je hebt zo hard geleerd. Je ouders zeggen dat jij het goed kunt, maar zelf twijfel je. “Heb ik wel goed geleerd?” “Ik kan het niet!” “Iedereen is beter”.  De vorige keer toen je de een toets had klapte je helemaal dicht. Je kreeg een black out en niets lukte. Zou faalangsttraining kunnen helpen?

Doordat je steeds zo moet twijfelen over de toetsen, ben je gaan twijfelen over school, en vooral over jezelf. Je denk dat je het niet kan. Als je al denkt aan school krijg je hoofd en buikpijn. Je denkt trouwens altijd dat je iets niet kunt en dat anderen veel beter zijn.

Eigenlijk zijn er verschillende soorten faalangst.

  • Motorische faalangst, dat is angst om te presteren bij een sport.
  • Cognitieve faalangst, angst om te presteren op school.
  • Sociale faalangst, angst om met anderen om te gaan. Maar ook twijfel over hoe je eruitziet en wat anderen over je denken, is een vorm van faalangst.

Faalangst kan het hele leven van een kind bepalen. Het kind durft niet meer naar school, durft niet naar de gymles, durft niet met leeftijdsgenoten om te gaan en is bang om fouten te maken. Faalangst kan zo erg worden dat kinderen er letterlijk ziek van wordt.

Bikkel & Banjer training

Er zijn veel soorten faalangsttrainingen maar de Bikkel & Banjer faalangsttraining is anders dan al die andere trainingen. Dat komt omdat wij iets extra’s aan de training hebben toegevoegd. Namelijk de Banjers. De Banjers zijn speciaal opgeleide honden die wij inzetten om te zorgen dat jij weer positief over jezelf kunt denken. Door te oefenen met de honden leren kinderen dat ze meer kunnen dan ze zelf denken, ze leren dat falen niet erg is. Ze leren positief over zichzelf te denken en en hoe ze negatieve gedachten om kunt zetten naar positieve gedachten.

Maar ze leren vooral zichzelf kennen, dat ze hun eigen talenten hebben en dat ze mogen zijn wie zoals ze zijn.

De training sluit aan bij de behoeften van het kind en zo is maatwerk gegarandeerd.